Projekt

ICTr

ICTr: Innovatív, részvételi, fenntartható üzleti modell a kerékpározáshoz a Vasfüggöny-útvonal mentén

A projekt innovatív turisztikai terméket fejleszt a Közép-Európa területét átszelő, Lengyelország és Németország északi részétől Horvátországig (9 ország, 3000 km) tartó, hosszú távú kerékpárút mentén. Az útvonal jelentős történelmi és kulturális jelentőséggel bír, és átfedésben van az Európai Zöld Övvel. A projekt az innovációs kapacitás hiányával, a turizmus hatásaival és potenciális előnyeivel kapcsolatos tudatosság hiányával, a nemzetközi együttműködés és a testre szabott üzleti oktatás hiányával foglalkozik. Ezek a kihívások különösen az ICTr mentén fekvő régiók kis- és középvállalkozásait (kkv) és ágazati ügynökségeit érintik, amelyek nem engedhetik meg maguknak a szükséges zöld és digitális megoldások bevezetését. Ennek megváltoztatása érdekében az együttműködés központi szerepet játszik egy közös nemzetközi innovatív ICTr-hálózat létrehozásában, amelyet egy termék köt össze, és amelyet az innovatív részvételi üzleti modell támogat.

Ezért a tapasztalt partnerségben való együttműködés globális kutatás és fejlesztés faktorokat hozhat Közép-Európa periférikus területeire. Ennek létrehozásával erősíteni fogjuk a kkv-k és a turisztikai értéklánc más szereplőinek innovációs kapacitását azáltal, hogy személyre szabott digitális megoldásokat és mentorálást biztosítunk számukra.

A projektben résztvevő partnerekkel először ki fogjuk fejleszteni az innovatív ICTr nemzetközi kerékpáros terméket, valamint a részvételi üzleti modellt.

Ezt követően a hatásmérési rendszer és az ICTr Good Impact felértékelő programjának fejlesztésén fogunk dolgozni a nem kormányzati szervezetek számára. Végül megvalósítjuk a megoldások átvitelét az összes EuroVelo útvonalra és azok általános érvényesítését. Ennek eredményeképpen a kkv-k és a közszervezetek innovációs kompetenciákat szereznek, új eszközöket kezdenek el használni, javítják kínálatuk minőségét és belépnek a nemzetközi piacokra, ami a versenyképességük javulásához vezet. Az együttműködés 3 éve alatt arra számítunk, hogy a kkv-k, a turisztikai hivatalok, a régiók és a civil szervezetek az egész ICTr mentén részt vesznek a közös innovációs hálózatban, és sikeresen minimalizálják a negatív, és ösztönzik a pozitív turisztikai hatásokat, hogy elősegítsék a terület általános fenntarthatósági vonzerejét és gazdasági jólétét.

 

Szakpolitikai célkitűzés: Együttműködés az intelligensebb Közép-Európáért (PO1)

Teljes költségvetés: 2.671.820 EUR

Támogatás: 2.137.456 EUR

Projekt megnevezése: ICTr-CE – „Innovative participatiory sustainable business model for cycling along the Iron Curtain Trail”

Projekt azonosítószám: CE0100401

Projekt honlap: www.interreg-central.eu/projects/ictr-ce/

A Magyar Állam támogatásával valósul meg.

Partnerek:

Nyugat-Pannon Terület- és Gazdaságfejlesztési Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft. – vezető partner, Magyarország www.westpannon.hu
CROST Területfejlesztési Nonprofit Kft., Magyarország https://crost.hu/

Iskriva, Institute for Development of Local Potentials, Szlovénia https://www.iskriva.net/
University of Primorska, Szlovénia www.upr.si
Trail Angels GmbH, Ausztria www.trail-angels.com
Public benefit company Partnerstvi, Cseh Köztársaság www.partnerstvi-ops.cz
  Pomorskie régió marsallhivatala , Lengyelország https://pomorskie.eu

City of Gdańsk, Lengyelország www.gdansk.pl

Ekopolis Foundation, Szlovákia www.ekopolis.sk
European Cyclists’ Federation, Belgium  www.ecf.com
Koprivnica Križevci County, Horvátország  https://kckzz.hr/
Ecological Tourism in Europe, registered association, Németország www.oete.de

Projekt Hírek

ICTr-CE felmérés

Tisztelt Turisztikai Szolgáltató!  Az Innovatív Kerékpárutak Közép-Európában (ICTr-CE)...