NEMZETKÖZI ENERGETIKAI EGYÜTTMŰKÖDÉSEK

A Dél-Dunántúl másik nagy erőforrását a megújuló energiaforrások hasznosításában rejlő lehetőségek kiaknázása és ezzel kombináltan az energiahatékonysági beruházások megvalósítása jelentik, melynek révén jelentősen csökkenhet a térség energiafüggősége. E fejlesztések komoly innovációs potenciált rejtenek magunkban, hiszen e célok eléréséhez olyan újszerű, térségi szintű, akár nemzetközi együttműködésre épülő kezdeményezésekre van szükség, melyek révén csökkenthető az energiafogyasztás, növelhető az energiatudatosság és csökkenthető a légszennyezés.

A Geochem és a Logframe jelenleg is több, nagy horderejű megújuló energetikai (geotermális és napenergiára épülő) kutatás-fejlesztési és nemzetközi együttműködési (INTERREG) projektben vesz részt, emellett a Logframe több kombinált megújuló energetikai és energiahatékonysági beruházási projekt kidolgozásában és megvalósításában játszott meghatározó szerepet.

A CROST célja nemzetközi együttműködések generálása és projektek megvalósítása energiahatékonysági és megújuló energetikai szakterületen, dél-dunántúli önkormányzatok, vállalkozások, energetikai szakemberek és kutatóintézetek bevonásával.